13 Nov

Vroeger had bijna iedereen wel een boer in de familie…

Zelfs na meer dan 350 blogartikels, is Julie van Boven nog niet uitgepraat over het leven zoals het is… op een landbouwbedrijf. In 2017 mocht ze op Brussels Livestock Show 2017 de trofee voor Farm Social Media Personality Vlaanderen mee naar huis nemen. Dit jaar zochten we haar op voor een stand van zaken over haar blog en het landbouwbedrijf dat ze samen met haar ouders runt. 

Stilgezeten heeft Julie in ieder geval niet. We bezoeken haar op de ouderlijke boerderij, pal onder de kerktoren van Schorisse (Maarkedal). Haar landbouwbedrijf en haar koeien – die ze trouwens bijna  allemaal bij naam kent – zijn nog steeds haar grote liefdes. De laatste jaren werd er ook flink geïnvesteerd in het bedrijf. Zo evolueerde het door de jaren heen van een gezellige Vlaamse boerderij naar een landbouwbedrijf dat met behulp van de nieuwste technologieën 300 runderen huisvest. Toch is het innovatieplan nog niet volledig rond: “In de eerste plaats hebben we de leefomgeving van onze dieren geoptimaliseerd. Maar nu zijn onze koeien zelf aan de beurt” verklaart Julie.

"Mensen vergeten wel eens dat wij landbouwers net degenen zijn die 
het platteland waar zij willen wonen zo mooi maken."

Naast haar werk op het landbouwbedrijf, maakt Julie ook nog steeds wekelijks tijd voor haar blog: “Avonturen van een boerenmeid”. Dat doet ze vooral omdat ze het idee heeft dat vandaag de meeste mensen mijlenver van de landbouwsector af lijken te staan. “Als kinderen niet weten waar hun maaltijd vandaan komt, of critici alweer misvattingen over onze sector op sociale media gooien, grijpt dat me persoonlijk aan.” Daarom wil ze met haar blog vooral ook dit publiek bereiken, dat geen affiniteit heeft met de landbouwsector. En dat blijkt aartsmoeilijk te zijn. 


In de gloednieuwe catalogus van Brussels Livestock Show kan je het volledige interview met Julie van Boven lezen. Ze vertelde nog heel wat meer over de in innovatiemaatregelen zij en haar ouders namen om van hun bedrijf een vooraanstaand landbouwbedrijf te maken. Ze gaat ook verder in op haar visie op de landbouwsector en geeft haar eigen #mustfollows uit de agrarische sector prijs. Verkrijgbaar tijdens Agribex voor 5 euro.  

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten